Fortsätt till huvudinnehåll

Bröllopsresa till Island, dag 7

Första stoppet för dagen var Fjadrargljufur, en ravin med en lite fors igenom sig. Det var högt men väldigt fint att titta ner och från klipporna. Det fanns några olika avsatser på vägen med utkikspunkter, och längst upp fanns så klart ett litet vattenfall.

Vi åkte sen vidare till Landeyjahöfn för att ta färjan till Vestmannaeyjar. Vi kom precis i tid, när folk började gå på en halvtimme före avgång. Färjan var en ganska stor sak som tog en del bilar, och färden gick rätt snabbt på 35 min, men det var däremot ganska blåsigt och vågigt, så det krängde bra.

Framme i hamnen på Vestmannaeyjar gick vi snabbt till Rib Safari-kontoret där vi blev informerade om att havet var för oroligt för att åka på tvåtimmarsturen som vi hade bokat från början, så vi blev lite besvikna! Vi fick klä på oss enorma overaller,flytvästar, och typ skidglasögon. Varmt och skönt blev det i alla fall. Båten var av modell snabb, med säten som var en smal sittpall och ett handtag att hålla i sig i. Vi gjorde flera stopp under färden och guiden berättade historian om öarna, vilka klippor som folk brukade simma till och hoppa ner från, var dykarna kunde simma under öarna. Det var också många klippformationer som såg ut som olika saker, en gorilla, en elefant, en t-rex som dricker vatten. Det fanns även många grottor,och i en av grottorna hade de haft bröllop, och skulle ha ett till nu i sommar. Vi fick även se några lunnefåglar, även om det var på avstånd. Sjukt söta, men de ser lite opraktiska ut när de flyger.

Havet var allt annat än lugnt, speciellt så långt söderut vi kom var vågorna helt sjuka.  Där nånstans var det faktiskt lite läskigt, men de verkade ändå ha kontroll över båten. Med andra ord var det bra att vi inte åkte längre bort än så och att vi slapp den sista timmen!

Efter den lite kortare båtturen hade vi lite för mycket tid på ön, så vi bokade om oss till en tidigare färja. Vi hade ju en hel del kvar att göra på fastlandet kände vi. Vi kom tillbaka i hyfsad tid och fick checka in på The Garage där vi skulle bo samma natt. Vi blev välkomnade av deras mycket söta och sällskapliga hund!

Vi blev inte långvariga i rummet för vi åkte direkt vidare mot Vik för att handla lite mat och äta middag. Därefter körde vi till Reynisfjara beach, den svarta stranden. Det var tydligen väldigt farligt där, det kom hela tiden in stora vågor men ibland kom det en extra stor ”sneaker wave” som helt oförutsett blev jättestor och slog upp mycket längre än de andra så man skulle passa sig för att gå för nära vattnet och aldrig lämna ryggen mot det.


Vi körde sen vidare till andra sidan om stranden, till Dyrholaey, där vi först gick och tittade på några utsikten och klippformationer och sedan åkte vi upp för en väg som krävde en 4x4 bil. Väl däruppe gick vi en liten tur, och när vi kom fram till kanten på ena sidan såg vi dem! Massa lunnefåglar! 


Dagen var inte riktigt slut efter detta heller, för på vägen hem stannade vi vid Skogafoss, ännu ett imponerande vattenfall. Det var extra häftigt eftersom det var så lite folk där (klockan var nästan midnatt när vi åkte därifrån). Det blev så klart många bilder från olika vinklar innan vi till slut fick åka hem och vila.






 














 






 



 








 
 


 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lugn tisdag

Just nu sitter Johan och tentar och jag funderar på om jag ska börja göra dressingen till vår Caesarsallad till ikväll. Jag är inte så haj på det där med att vispa så att det inte såsen inte skär sig så jag funderar på om jag ska fuska och använda färdig majonnäs istället. Fast jag har ju en och en halv timme på mig att misslyckas och testa igen så jag kanske ger det ett försök... Mer idag? Inte mycket... Var och handlade och jag har även hunnit dammsuga lite grann. Imorgon? Inte så mycket mer... Får se hur mycket Johan ska plugga och hur vädret blir. Hade varit skönt att gå ut och gå lite. Annars kommer jag nog kolla på serier eller läsa. Jag är inte så van vid att ställa in skärpan manuellt men jag läste i boken jag fick av pappa som handlar om min kamera att man i sökaren kan se var man har sitt fokus när man jobbar manuellt. Så jag gav det ett försök idag. Inte helt lätt när fåglarna inte är stilla, men man märker att de två bilderna är helt olika.

Glossy!!!

Ihh! Åkte direkt efter jobbet och hämtade mitt paket från Glossybox som låg på posten. Tänkte uppdatera ordentligt senare, men kan ju säga som så: det är myyycket kul i! :D

Sjuuukt rörigt!

En sak jag inte saknar med att vara hemma igen är min gamla dator. Den här skräphögen har tagit lite mer än 20 minuter att starta. Dvs på 20 minuter har jag tryckt på startknappen och fått igång min blogg. Wow, vilken kraft den har under chassit! Tillbaka till min dag... Jag åkte hem till mamma och pappa vid tre och möttes av totalt kaos här på övervåningen. Maria och mamma hade bara vräkt ut allt från vinden och in i "spelrummet". Sitter bokstavligen talat omringad av kartonger. För att ens komma fram till datorn behövde jag flytta undan tre. Fast en del framsteg har gjorts idag. Vi räknade att vi hade 23 kartonger var och en del gemensamma (jag och Maria) och nu har jag ungefär 12 kvar. Det är faktiskt väldigt kul att rensa i röran för man hittar så många leksaker som man hade glömt. Jag blev sjukt nostalgisk när jag öppnade lådorna med mitt gamla Belle Ville-lego. Älskade verkligen att leka med det och jag hade sjukt mycket. En gång fösökte jag bygga ett höghus. Jag tr