Nu har vi avnjutit en sjukt mäktig middag och jag håller bokstavligen talat på att spricka! Men ack så gott det var och det är sjukt värt att vara så här mätt bara för att kunna få äta allt som jag har ätit idag. Som sagt så var det en helt del olika rätter som stod på menyn idag och det har tagit några timmar att göra, men inte alls så lång tid som vi trodde. Vi räknade med fyra timmar, men det tog nog bara två och en halv att göra allt (det mesta, inte pest och majonnäs till exempel) från grunden.
Tänkte visa lite av det vi hade gjort:
Så enligt den nedersta bilden...
Vit rund skål (uppe till vänster): vitlöksstekta champinjoner med vin, tomatpuré och timjan.
Svart kopp: klyftpotatis
Vit kopp (uppe till höger): prosciuttoinlindade sparris
Såser, vänster till höger: crème fraiche med pesto, vintlöksmajonäs, salsa och sweet chili
Stor vit tallrik: kofta på lammfärs (med en massa spännande kryddor så klart), vitlöksbullarna fårn förra bilden och stekta jätteräkor med vitlök, mynta, lime och ingefära.
Blå tallrik: paprika i ugn fylld med ricotta, kronärtskocka och körsbärstomater.
Sjuuuukt mycket gott med andra ord. Och eftersom ingen annan kan säga det: fy vad bra vi är! ;)
Tänkte visa lite av det vi hade gjort:
Lite matlagningsvin till kockarna så klart! |
Vitlöksbullar med mozzarella och persilja. |
Så enligt den nedersta bilden...
Vit rund skål (uppe till vänster): vitlöksstekta champinjoner med vin, tomatpuré och timjan.
Svart kopp: klyftpotatis
Vit kopp (uppe till höger): prosciuttoinlindade sparris
Såser, vänster till höger: crème fraiche med pesto, vintlöksmajonäs, salsa och sweet chili
Stor vit tallrik: kofta på lammfärs (med en massa spännande kryddor så klart), vitlöksbullarna fårn förra bilden och stekta jätteräkor med vitlök, mynta, lime och ingefära.
Blå tallrik: paprika i ugn fylld med ricotta, kronärtskocka och körsbärstomater.
Sjuuuukt mycket gott med andra ord. Och eftersom ingen annan kan säga det: fy vad bra vi är! ;)
Kommentarer
Skicka en kommentar