De som läser min blogg har nog upptäckt att Johan har fått en glassmaskin av mig och den är väldigt flitigt använd. Just nu snurrar den runt med en smet med vit choklad.
Igår gjorde vi Nutella-glass igen. Första gången följde vi (Johan) ett recept från internet där det stod att man skulle klicka i ca 10 teskedar Nutella efter halva tillagningstiden. Det resulterade i att glassen i slutändan hade ett par stora klumpar med Nutella och hade man otur kunde man få en portion helt utan klumpar. Visserligen gott, men jag fick en idé att försöka göra "virvlar" i glassen, typ sådana som kan finnas i köpeglass. Min tanke var då att man kunde smälta Nutellan för att få den mer flytande och sedan hälla i den i smeten i slutet av tillredningen.
Det blev kanske inte riktigt som tänkt, men resultatet blev helt annorlunda. Det blev inte stora klumpar, inte heller någon virvel. Glassen påminde mer om stracciatella med små bitar eller korn av nötkrämen. Gott var det i alla fall! Fast jag undrar hur man skulle få till en virvel. Kanske utan glassmaskin?
Igår gjorde vi Nutella-glass igen. Första gången följde vi (Johan) ett recept från internet där det stod att man skulle klicka i ca 10 teskedar Nutella efter halva tillagningstiden. Det resulterade i att glassen i slutändan hade ett par stora klumpar med Nutella och hade man otur kunde man få en portion helt utan klumpar. Visserligen gott, men jag fick en idé att försöka göra "virvlar" i glassen, typ sådana som kan finnas i köpeglass. Min tanke var då att man kunde smälta Nutellan för att få den mer flytande och sedan hälla i den i smeten i slutet av tillredningen.
Det blev kanske inte riktigt som tänkt, men resultatet blev helt annorlunda. Det blev inte stora klumpar, inte heller någon virvel. Glassen påminde mer om stracciatella med små bitar eller korn av nötkrämen. Gott var det i alla fall! Fast jag undrar hur man skulle få till en virvel. Kanske utan glassmaskin?
Kommentarer
Skicka en kommentar